Ajankohtaista

VISITKARELIAN LOMAMÖKIT SEKÄ YRITYS- JA RYHMÄMYYNTI LOMARENKAALLE JA VILLI POHJOLALLE

13.06.2018

Pohjois-Karjalan alueellisen matkailupalvelun rakenneuudistus etenee. Pohjois-Karjalan matkailun alueorganisaatio Karelia Expert Matkailupalvelu Oy myy lomamökkien välitysliiketoiminnan Lomarengas Oy:lle. Lomarengas Oy:n tytäryhtiö Villi Pohjola Oy vastaa jatkossa maakunnallisesta yritys- ja ryhmämyynnistä. Muutoksilla haetaan kasvua Järvi-Suomen ja Pohjois-Karjalan matkailulle.

Muutokset ovat osa vuonna 2016 aloitettua Pohjois-Karjalan alueellisen matkailupalvelun uudistamistyötä, jonka tavoitteena on kasvattaa selkeästi maakunnan matkailuliiketoimintaa.

Muutoksessa Karelia Expertin mökkien ja ohjelmapalvelujen välitysmyynnistä vastannut tytäryhtiö Visit Karelia Sales Oy puretaan. Kun lomamökkien ja ohjelmapalvelujen ryhmämyynnin operatiivinen vastuu siirtyy Lomarengas Oy:lle ja Villi Pohjola Oy:lle, Karelia Expert keskittyy ydintehtävänsä mukaisesti kasvattamaan maakuntaan kohdistuvaa matkailukysyntää.

”Uusi roolitus tuo Järvi-Suomen ja Pohjois-Karjalan matkailuun tämän päivän vaatimuksia vastaavaa tehokkuutta. Pohjoiskarjalaiset kohteet pääsevät aiempaa paremmin kiinni etenkin kansainväliseen kauppaan, ja saamme selkeästi lisävoimaa alueen markkinointiin. Nyt julkaistujen kumppanuuksien lisäksi neuvottelemme alueelle muitakin uusia myyntikumppanuuksia”, sanoo muutoksesta Karelia Expert Matkailupalvelu Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Löppönen.


Järvi-Suomen mökkitarjonta kasvaa maailmalla

Suomen suurin vuokramökkien välittäjä Lomarengas saa kaupan myötä yli 200 uutta mökkikohdetta kansainväliseen myyntiin. ”Saamme aiempaa kattavamman verkoston kotimaan kohteita, kun myymme suomalaista mökkilomaa maailmalla. Tähän saakka Pohjois-Karjalan kohteet ovat pitkälti puuttuneet kansainvälisistä kanavistamme”, sanoo Lomarengas Oy:n operatiivinen johtaja Juha Purhonen.

Purhonen sanoo, että kansainvälisen kysynnän avulla Lomarengas kasvattaa tänä vuonna liikevaihtoaan yli 22 miljoonaan euroon.”Suomella on tällä hetkellä hyvä imu, ja Pohjois-Karjalalla paljon vetovoimaa. Me näemme mahdollisuudet kasvattaa selvästi liikevaihtoa ja varausten määrää Pohjois-Karjalassa.”

Lomarenkaan kautta lomamökit tulevat myyntiin myös kansainvälisiin kanaviin Booking.com, Interhome, HomeAway ja TripAdvisor. Kotimaassa Lomarenkaan välittämät mökit ovat yhtiön oman verkkopalvelun lisäksi myynnissä Gofinland-, mökit.fi-, Eräverkko-, Oikotie- ja kalasaalis.com-palveluissa.

Asiakkaita Euroopasta ja Aasiasta

Suomen lisäksi Norjan, Ruotsin ja Venäjän pohjoisosissa operoivalle Villi Pohjola Oy:lle toiminnan laajeneminen Pohjois-Karjalaan on osa yrityksen kasvustrategiaa, sanoo toimitusjohtaja Sami Päivike.

Ohjelmapaketteja ja majoituspalvelua kokoavalle Destination Management Company (DMC) -yritykselle Järvi-Suomi on strateginen painopistealue.”Pohjois-Karjala on osa Järvi-Suomea, ja olemme nähneet, kuinka Järvi-Suomi puhuttelee asiakkaita. Vahvuutemme on, että voimme rakentaa asiakkaan toivoman palvelukokonaisuuden Lakeland-brändin ympärille ja liikkua perinteisistä kunta- tai maakuntarajoista välittämättä. Asiakkaat eivät välttämättä pitäydy vain yhdellä paikkakunnalla”, Päivike sanoo.

Lakeland-brändiin tukeutuessaan yhtiö suuntaa toimintaansa samaan tyyliin kuin koko Suomen matkailua markkinoiva VisitFinland. Päivike sanoo, että yritys lähtee hakemaan kansainvälisiä asiakkaita Euroopasta ja Aasiasta jo olemassa olevan asiakaskunnan kautta.”Pohjois-Karjala on erityisen kaunista seutua. Täältä löytyy osaavia palveluntuottajia ja hienoja kohteita. Tavoitteenamme on lisätä maksukykyisen kansainvälisen asiakaskunnan määrää ja kasvattaa omaa ja paikallisten palveluntuottajien liikevaihtoa".

”*********************

LISÄTIETOJA:
Karelia Expert Matkailupalvelu Oy: Toimitusjohtaja Jaakko Löppönen, 0400 175 569
Lomarengas Oy: Operatiivinen johtaja Juha Purhonen, 040 7025 770
Villi Pohjola Oy: Toimitusjohtaja Sami Päivike, 050 5544 356

LOMARENGAS OY
• Suomen suurin mökkivälittäjä, perustettu 1967
• Välityksessä noin 3900 mökkikohdetta
• Yrityksen omistaa noin 250 osakkeenomistajaa, joista suurin osa mökinomistajia
• 24 työntekijää
• Liikevaihto: 21 M€ (2017)
• Päätoimipaikka: Helsinki

VILLI POHJOLA OY
• Destination Management Company, DMC. Perustettu nykymuodossaan 2014
• Lomarengas Oy:n tytäryhtiö
• Yrityksen omistavat Lomarengas Oy (51%), Unique Creations International Oy (39%) ja yrityksen avainhenkilöt (10%).
• Yritys toimii ympäri Suomea sekä Ruotsissa, Venäjällä ja Norjassa
• Liikevaihto 4,6 M€ (2018)
• Päätoimipaikka Rovaniemellä Joulupukin Pajakylässä. Lisäksi alueelliset toimipisteet mm. Ylläksellä, Hailuodossa, Helsingissä ja Kuopiossa.

Takaisin arkistoon