Ajankohtaista

100 syytä kampanjatiedote

08.06.2017

Alueelliset matkailuorganisaatiot kertovat 100 syytä

Historiallinen panostus kotimaan matkailuun

Liian moni suomalainen lähtee kesälomalle Helsinki–Vantaan kautta edes miettimättä kotimaista vaihtoehtoa. ”Suomi on laaja maa, jota suomalaiset eivät enää tunne. Samaan aikaan olemme maailman trendikkäimpiä matkailumaita, kun katsotaan ulkomailta Suomeen. Tälle epäsuhdalle oli aika tehdä jotakin”, sanoo Suoma ry:n puheenjohtaja Anne-Marget Hellén.

Suomen matkailuorganisaatioiden yhteistyöjärjestö Suoma ry on organisoinut historiallisen kampanjoinnin kotimaanmatkailun puolesta ja mukanaolevat kohteet kustantavat sen. Osana Suomi100-ohjelmakokonaisuutta toteutettu 100syytä.fi-sivusto esittelee sata paikkaa ja tapahtumaa, joilla kehitetään kotimaanmatkailun imagoa ja tarjotaan ideoita matkaksi. ”Paikalliset matkailuorganisaatiot panostavat kotimaanmatkailun kehittämiseen enemmän euroja kuin koskaan aiemmin. Kampanjan arvo on noin 350 000 tuhatta euroa”, Hellén vahvistaa.

Matkailu tekee konkreettisesti hyvää

Harva tietää, että yli 14 miljardia euroa vuodessa tuottava matkailuala on Suomessa isompi rahasampo kuin vaikkapa metsäteollisuus. Jos kaikki suomalaiset tekisivät yhden kotimaanmatkan lisää vuodessa, syntyisi jopa 7 000 uutta työpaikkaa. Kotimaanmatkailu on myös ekologista ja noudattaa reilun kaupan periaatteita.

100syytä-kampanja toteutetaan yhteistyössä Työ- ja elinkeinoministeriön #lomahaaste-kampanjan kanssa: kampanjat edistävät kotimaanmatkailua hiukan eri kulmasta. TEMin kampanjassa on vahva elinkeinopainotus, sillä matkailun kansantaloudelliset vaikutukset ovat mittavat.

Yksi kampanjan missioista on tuoda kotimaanmatkailumarkkinointi tähän päivään ja näin edistää kotimaan kohteiden löytämistä myös niiden kuluttajien parissa, jotka pitävät kotimaanmatkailua vähän junttina. Näkemys on vanhentunut – todisteet löytyvät osoitteesta www.100syytä.fi. 

Lisätietoja:

Anne-Marget Hellén, puh. 050 559 0499, anne-marget.hellen@turku.fi

Hannu Komu, puh. 0400 615 756, hannu.komu@onvisio.fi

 

100syytä.fi

Takaisin arkistoon